Időpont kérése
Altatásos fogászat Időpont kérése

Altatásos fogászati beavatkozások

Szinte bármilyen fogászati, sebészeti eljárás végezhető altatásban, így nem csak a fájdalom, a beavatkozás okozta kellemetlen érzet száműzhető, hanem a félelem sem keseríti meg a fogorvosi székben eltöltött időt.

Ráadásul egy altatás alatt több beavatkozást is el tud végezni fogorvosa, így akár egy alkalommal megoldható több probléma is. Leggyakrabban implantátumok behelyzésénél, valamint nagyobb csontpotló műtéteknél igénylik pácienseink az altatás lehetőségét, de manapság a növekvő ismertsége és egyre elterjedtebb gyakorlata miatt több fog töméséhez is szokták kérni az altatást.

Az így végzett beavatkozás vagy beavatkozások átlagosan 1-2 órán át tartanak, függően a megoldandó problémák ütemezésétől, számától, komplexitásától. További előnye még az altatásnak, hogy a több beavatkozás egyszerre történő elvégzésével gyorsabb gyógyulást lehet elérni és kevesebb műtéti traumát kell a páciensnek átélnie, ami állkapcsa, fogazatának regenerálódása szempontjából is kiemelten fontos.

Altatni idősebb pácienseinket is tudjuk, de esetükben különösen fokozottan figyelünk az esetleges kizáró okokra, betegségekre, és még alaposabb mérlegeléssel döntjük el, hogy ajánljuk e az altatást a kezelésükhöz, vagy sem. Magát, az altatásban végzett beavatkozást, megelőzi egy alapos állapotfelvétel és kezelési menetrend kidolgozása, laborvizsgálat, EKG vizsgálat, illetve aneszteziológusunk is konzultál páciensünkkel. Ezt követően kijelöljük a beavatkozás időpontját, és azon a napon már csak el kell jönnie hozzánk. Sem a látvány, sem a beavatkozás hangja, mechanikai érzete nem marad meg emlékezetében és félnie sem kell.