Időpont kérése

Barázdazárás

Gyermeke fogain mély gödrök, barázdák találhatók, melyek fogmosás során sem tisztulnak meg rendesen? A barázdák mélyén megbúvó és megtapadó baktériumok szuvasodást okoznak.

Barázdazárás kép_4A kis – és nagyőrlők barázdáinak,gödröcskéinek a megfelelő anyaggal történő lezárása, a fogszuvasodás kialakulásának megelőzése azokban az esetekben, mikor a barázdák túl mélyek, és így fogmosással nem tarthatók megfelelően tisztán. A barázda mélyén megbúvó és megtapadó baktériumok szuvasodást okoznak.

Alkalmazása ajánlott gyerekeknél mély gödrökkel és barázdákkal rendelkező fogak előtörésekor.

A kezelést vagy 5-7 éves korban az első nagyőrlők (amelyek előtörését nem előzi meg tejfog elvesztése!) vagy 11-14 éves korban (a második nagyőrlők, valamint a kisőrlők előtörését kell figyelemmel követni) érdemes elvégezni.

A bölcsességfogak rágófelszíne nagy variációkat mutat, gyakoriak a mély, tisztíthatatlan barázdák. A bölcsességfogak a fogazat utolsó tagjai, sok esetben nehéz a tisztántartásuk, fogszuvasodás esetén pedig a kezelésük, ezért azok barázdazárása kifejezetten ajánlott.

A kezelés teljesen fájdalommentes, érzéstelenítést nem igényel, ugyanis nincs szükség fúrásra. (Esetleg nagyon minimálisra a kiterjesztett barázdazárás esetén).

Az alapos fogtisztítás, lemosás, szárítás után történik a barázdák folyékony, fényre kötő anyaggal való feltöltése, majd megvilágítása. A megvilágítás hatására az anyag megszilárdul. Az anyag résmentesen feltölti a barázdákat, és megakadályozza a későbbi bakteriális fertőződést, illetve a fertőzés következtében létrejövő szuvasodás kialakulását.

Barázdazárást követően félévenként kontrollvizsgálat ajánlott!

Vissza