Időpont kérése

Rendelői fogfehérítő módszerek

BEYOND rendelői fogfehérítés

Fogászatunkon az amerikai Beyond rendelői fogfehérítő rendszereket alkalmazzuk. Ezzel a módszerrel kicsit több, mint 1 óra leforgása alatt a több árnyalattal válhatnak fehérebbé fogai.

Az erős oxidálószer tartalmú készítmények kizárólag orvosi felügyelet mellett, fogorvosi rendelőben alkalmazhatók. Nagy koncentrációban tartalmaznak hidrogén-peroxidot (H2O2). A nagy koncentrációjú oxidálószerek az ínnyel, nyelvvel, ajakkal, szájüregi nyálkahártyával érintkezve károsíthatják azokat, ezért a fehérítés minden esetben izolálásban történik.

Ezzel védjük a lágy részeket az esetleges károsító hatásoktól. Izolálásra alkalmazható kofferdám gumi, vagy speciális fényre kötő anyag. A fehérítés során a fog külső felszínére visszük fel a fehérítő anyagot. A hatás javítása, gyorsítása érdekében speciális megvilágítást is alkalmazunk. Az eljárás fájdalommentes, rendkívül hatékony és látványos. A kezelés nem melegíti fel a fogakat, nincs káros hatása.

Az eredmény tartósságát befolyásolja az életmód, tehát fokozott szájhigiénével a megnyerő mosoly akár több évre is megőrizhető. A kezelést követő néhány napban kerülni kell a színező ételek, italok fogyasztását, valamint a dohányzást. Mindezek betartásával a fogszín 1-3 évig megtartható.

A rendelői fogfehérítés előnyei

- A kezelés a fogorvos folyamatos ellenőrzése mellett történik.
- Összesen maximum két órát vesz igénybe.
- Fájdalommentes.
- Hatékony, gyors.
- Több árnyalattal világosabb fogszínt eredményez.
- Nincs szükség lenyomatvételre.
- Nem kell otthon napokon keresztül magas koncentrációjú fehérítőt alkalmaznia.
- Nem jut a fehérítő anyagból a szervezetbe még kis mennyiség sem.
- Nem károsítja fogait, az eljárás biztonságos.
- Hatása hosszan tart.

Hátránya

- Költségesebb, mint az otthoni fehérítés

BEYOND rendelői fogfehérítés

Rendelőnkben a Beyond nevű nagyhatású fogfehérítő gélt alkalmazzuk. Ez 35% hidrogén-peroxid tartalmú zselé. Természetes karotin tartalma következtében narancssárga színű. A karotin elősegíti megvilágítás során a lámpa fényenergiájának hőenergiává alakulását, aminek következtében a peroxid gyorsabban bomlik, így a hatás felgyorsul. A fogfelszínre felvitt anyagot egy standard polimerizációs lámpával világítjuk meg, így érjük el a legoptimálisabb eredményt. A zselé, más nagyhatású fehérítőkkel ellentétben, semleges pH értékű.

Mikor alkalmazzuk a Beyond fogfehérítő gélt?

- ha Ön úgy dönt, nem szeretné az otthoni Beyond fogfehérítőt használni
- ha csak egy vagy néhány fog fehérítése szükséges
- ha egy fog bizonyos sötétebb részének fehérítésére van szükség
- erősen elszínezett fogak kezdő fehérítéseként
- gyökérkezelt fogak fehérítésére

A Beyond gél használható önmagában, vagy valamelyik Beyond otthoni fogfehérítő rendszerrel kiegészítve. Tapasztalataink szerint a rendelői kezelés után a fogak még 12-24 órán keresztül tovább fehérednek.

A rendelői fogfehérítő kezelés kiegészíthető az otthon használható Beyond fogfehérítő zselé használatával, hogy az első és hátsó fogak színe esztétikusan igazodjék egymáshoz. Ehhez általában 2-4 éjszakán át tartó kezelés elegendő, de a rendelői fogfehérítés után legalább 24 órát kell várni az otthoni kezelés megkezdésével az érzékenység elkerülése érdekében.

Hogyan történik a fogfehérítés?

A kezelés személyes konzultációval kezdődik, melynek során meghatározzuk az elszíneződés okát, rögzítjük a kiindulási fogszínt, megbeszéljük a kezelés menetét, tájékoztatjuk Önt a várható eredményekről. Ezt követően ultrahangos készülékkel eltávolítjuk az esetleges fogkövet, majd polírozópaszta és speciális polírkefe segítségével fényesre, simára polírozzuk a felszínt. Az esetek többségében már ezzel is egy-két árnyalatnyit fehérednek a fogai. Általában egy hét elteltével kerülhet sor a fogfehérítésre.

Mivel a tömések és fogpótlások nem fehérednek ki a kezelés során, az ilyen fogászati beavatkozásokat a fehérítést követően cseréljük ki, illetve ekkor látjuk el végleges töméssel, pótlással a fogakat.

Miután Ön kényelembe helyezte magát fogorvosi székünkben, kezdődhet az alig több, mint egy órán át tartó fogfehérítés. Megfelelő technikával izoláljuk az egyes fogakat, így lehetséges a fogak egyenként való fehérítése is, ami az otthoni szettel nem oldható meg.

Izolálást követően felvisszük a fogfelszínre a fehérítő gélt, majd standard, kék fényt kibocsátó polimerizációs lámpával világítjuk meg kb. 10 percig. A megvilágítás a hatékonyság növelése érdekében történik, ugyanis a lámpa energiájának hatására fokozódik a hidrogén-peroxid oxigénre történő lebomlása, ezáltal pedig a fehérítő hatás.

A megvilágítást követően eltávolítjuk a zselét a fogfelszínről, lemossuk és megszárítjuk fogait. Ha nem megfelelő az eredmény, akkor ismételten felvisszük a fehérítő gélt, és megismételjük a műveletet, amíg el nem érjük a kívánt fogszínt.

Néhány esetben fogai fokozott hőérzékenységét tapasztalhatja a fehérítés alatt. Ez azonban csak átmeneti jelenség, és fogorvosunk szükség esetén speciális anyagok alkalmazásával teljesen megszüntetheti a kellemetlen tüneteket. Ez a hőérzékenység a kezelés befejezése után néhány napon belül megszűnik.

Az eljárást követően néhány napig kerülni kell az elszínező hatású ételek és italok fogyasztását, valamint a dohányzást! A tömések, fogpótlások nem fehéríthetők ki, így amennyiben azok színe zavarja Önt, cseréjüket javasoljuk.

Megfelelő szájhigiéniával, valamint az előbb említett színező hatású ételek, italok fogyasztásának mérséklésével a fogszín 1-3 évig megtartható.

Vissza