Időpont kérése

Fogbeültetés, implantáció

Egy vagy több fog, esetleg a teljes fogsor hiánya esetén is újra ragyogó mosolyt csalunk az arcára fogász rendelőnkben Székesfehérvár Felsővárosában fogpótlás segítségével!

Az implantáció és az implantátum

A fogászati implantáció – fogbeültetés – a foghiányok pótlásának legmodernebb módszere, a többi fogat legkevésbé sértő eljárás, és a hosszú távú eredményessége nagyon jó.
Ez a tudományosan megalapozott, klinikailag bevált módszer “műgyökerek”, más néven fogászati implantátumok, beültetésével és az arra speciálisan készített koronákkal és hidakkal pótolja hiányzó fogait.

A fogbeültetés célja a teljes protetikai helyreállítás, azaz a tökéletesen használható és esztétikus fogpótlás készítése.

Az implantációt sokan fogbeültetés néven ismerik, ugyanakkor szó sincs valódi fog beültetéséről.
Implantáció során leggyakrabban titániumból készülő csavart (műgyökeret – implantátum) építünk az állcsontba, majd arra elkészítjük a fogak eredeti anatómiai tulajdonságait hűen tükröző felépítményt.

A pótlások nagyon hasonlítanak a természetes fogakhoz, szinte észrevehetetlen a különbség az implantátum és a valódi fog között. A felépítmény lehet borítókorona, híd, de akár teljes lemezes kivehető fogpótlás is.

A fogbeültetés egy egyszerű beavatkozás, ugyanakkor nagy figyelmet, gondos tervezést, precíz munkát és magas szintű szakmai hozzáértést követel. Ugyanarra a szájüregi állapotra több megoldás is alkalmazható, ezért mindig Önnel egyeztetve, az Ön egyéni szájüregi adottságait figyelembe véve készítjük el a kezelési tervet. Rendelőnkben képzett és tapasztalt szájsebész szakorvos, más néven dento-alveoláris sebész, végzi az implantációs műtéteket hozzáértő asszisztensek segítségével, teljes technikai és higiéniai háttérrel.

A fogbeültetés előnyei

- Egyetlen fog hiánya esetén nincs szükség a foghiányt határoló fogak lecsiszolására úgy, mint hagyományos módszerrel készített hídpótláshoz.
- Rögzített fogpótlás készíthető akkor is, amikor hagyományos eszközökkel már csak kivehető pótlásra lenne lehetőség.
- Nagyobb stabilitást és biztonságérzetet nyújt Önnek, mint a hagyományos pótlások.
- Az implantátumra készülő felépítmény kiváló esztétikai hatást biztosít.
- A rágófunkció szinte tökéletesen (90-95%-ban) helyreállítható.
- Javítja az életminőségét, komfortérzetet biztosít.
- Tartós és hosszú távon jól funkcionáló megoldást jelent.
- Az implantátum csontot tart fenn maga körül (foghiány esetén a funkciókiesés következtében a csont pusztulni, sorvadni kezd).
- Teljes lemezes kivehető fogpótlás rögzítettségét nagymértékben javítja (overdenture fogpótlás).
- Kellő mennyiségű implantátum beültetésével teljes foghiány esetén is készíthető fix, rögzített körhíd.

Mikor ajánlott az implantáció?

Implantátum behelyezése foghiány esetén indokolt, amennyiben a foghiány esztétikailag, illetve funkcionálisan hátrányt jelent. Fogbeültetésre akkor van lehetőség, ha két fog közötti rés nem kisebb, mint 4mm. 4mm-nél kisebb térközbe még a legvékonyabb csavart sem tudjuk behelyezni, így implantációs fogpótlás ilyen esetben nem készíthető.

A kérdés megválaszolásakor ugyanakkor figyelembe kell venni a páciens egyéni habitusát, általános egészségi állapotát és csakis a javallatok, illetve az ellenjavallatok pontos mérlegelését követően tudunk választ adni.

Fogbeültetés végezhető:

- Ha Ön nem szeretné lecsiszoltatni a foghiányt határoló ép, egészséges fogait.
- Ha javítani szeretné teljes lemezes kivehető fogpótlása rögzítettségét.
- Ha fix pótlást szeretne kivehető protézise helyett.

Miért fizetne többet?

Ha Ön budapesti, belegondolt már abba, hogy Budapesten mennyivel drágább az élet?
Ez mindenre igaz, még a fogászati szolgáltatásokra is.
Egy fogászat Budapest területén 30-40% magasabb költségekkel működik, mint a Dr. Hátsági Implant Fogászat Székesfehérvár. 

Gondoljon csak bele! Egy mindössze 2×30 perces autóúttal Székesfehérvár városába jelentős összeget spórolhat meg!

 

Vissza