Időpont kérése

Gyökérkezelés eszközei

A gyökérkezelés a modern fogászat egyik legdinamikusabban fejlődő ága, ezért a folytonos fejlesztések következtében újabb és újabb technológiák és berendezések segítik a fogorvosokat munkájuk legpontosabb elvégzésében.

Gyökérkezelés fogászati mikroszkóppal

A mikroszkópos gyökérkezelés rendkívül modern és hatékony eljárás a fog megmentése érdekében. Előnye az implantálással szemben: költséghatékonyabb, valamint használatával megmenthetőek a már reménytelennek tűnő esetek is. Használatával a lehető legkevesebb foganyagot veszíti el a páciens, megtartható a saját fog, ami jobb, mint a beültetés, és nem kell számolnunk a  hosszú gyógyulási idővel sem.

 

Apex lokátor

Az apex lokátor egy elektronikus bemérő eszköz, amely a gyökércsatorna hosszának meghatározására szolgál. Használata elengedhetetlen a gyökérkezelés során, segítségével történik a csatorna hosszának meghatározása. Az eszköz két elektródot tartalmaz, az egyiket a szájüregi nyálkahártyához érintjük, a másikat pedig a gyökércsatornába helyezett műszerhez kapcsoljuk. 

A csatornában lévő műszer megfelelő pozícióját a készülék hangjelzéssel jelzi. Rendelőnkben Formatron D10 típusú gyökércsatornahossz meghatározó készüléket használunk. A pontos gyökércsatornahossz megállapítása alapvető fontosságú a jó gyökértömés elkészítéséhez.

Az eszköznek számos előnye van
- pontos és gyors hosszmeghatározást tesz lehetővé
- nem jelent újabb sugárterhelés, ezért kismamáknál is alkalmazható


Endomotor, gépi tágító

Olyan az űrkutatásban kifejlesztett nikkel-titán ötvözetből készült, speciálisan gyökérkezelésre kifejlesztett eszköz, ami azáltal segíti fogorvosunk munkáját, hogy kézi erő helyett elvégzi a tágító forgatását a gyökércsatornában. A motor fordulatszáma az igények szerint állítható. Egyik legnagyobb előnye, hogy a fej megszorulását érzékelve forgási irányt vált, és ezzel megakadályozza, hogy a gépi tágító beletörjön a fogba.
A speciális anyag rugalmasságának köszönhetően görbe csatornák esetében is sikeresen alkalmazható, és a kezelés alatt megőrzi az eredeti alakját.
A gépi tágítók – a kéziekhez hasonlóan - különböző méretben kerülnek forgalomba a gyökércsatorna átmérőjének megfelelően.

Miért előnyös az Ön számára a gépi csatornatágítás?
- gyors és alapos a tágítás
- rövidebb a kezelési idő
- görbe gyökerek esetén is alkalmazható
- optimális feltételeket teremt a tökéletes gyökértömés kivitelezésére

Kofferdám – nyálrekesz

A nyálrekesz tulajdonképpen egy gumilepedő, amellyel egy, vagy több fogat szeparálhatunk egyszerre a szájüreg többi részétől. Ezt a technikát a gyökérkezelés során rutinszerűen alkalmazzuk. Ezzel kerüljük el, hogy a nyál és vele együtt a baktériumok a csatornába juthassanak, valamint ezzel védjük a szájüreget a gyökérkezelés során használt tűszerű műszerek valamint a vegyszerek sérülést okozó hatásától. Bővebben...

Vissza